http://5.133.182.3/~smithfieldwine/wordpress/wp-content/uploads/2015/12/resveratrol-wine.jpg

Hei iubitoarelor de vin, avem o banuiala ca va fi o stire interesanta ce merita un toast .
Studiile anterioare au sugerat că un anumit antioxidant găsit în vinul roșu (precum sucul de struguri și vinul de Tămâioasă) a ajutat pentru prevenirea obezitati la soareci.

Cercetatorii au luat același extract de struguri roșii și au aplicat grăsime și celulele hepatice umane. Extractul numit acid elagic parea ca ajuta celulele hepatice sa arda grasimile mai repede, in timp ce încetinea dramatic creșterea celulelor adipoase și dezvoltarea unora noi.

Aceasta este o veste foarte interesanta în special pentru persoanele ale caror diete sunt in general bogate in grasimi, sau pentru cei care sunt supraponderali; ar putea ajuta si la stimularea arderii de grasimi periculoase de pe ficat.

Dar, autorii studiului avertizeaza ca o sticla de vin nu ne va ajuta la optinerea unui corp tras prin inel.  Potrivit lui co-autorul Neil Shay: „Noi  nu ne-am aștepta, că acești compuși sa poata îmbunătăți greutatea corporală.” De asemenea, el a spus: „Noi știm de alcool ca este o sabie cu două tăișuri …. Nu sustinem exagerarea .” Amestecul dintre alcool și zahăr ar putea afecta corpul mai mult decât ar putea ajuta.

Cercetare este cu siguranță în curs de desfășurare, dar până atunci, amintiți-vă ca există alte beneficii posibile de sanatate pentru sticla de vin ocazional, ajuta la reducerea stresului și a anxietății, poate avea efect anti-cancer și proprietăți anti-îmbătrânire. Noroc pentru asta.

 

Sursa

Articole asemanatoare