Lacoste a înlocuit sigla originala cu imagini ale diferitelor specii pe cale de dispariție pentru o serie limitată de tricouri polo.

Eticheta franceză de modă Lacoste a renunțat la logo-ul său crocodil – pentru o cauză incredibil de demnă. Brandul de îmbrăcăminte a schimbat faimoasa reptilă pentru 10 specii pe cale de dispariție pentru a crește gradul de conștientizare a situației lor.

Logo-ul iconic al crocodilului a fost înlocuit cu 10 specii pe cale de dispariție

1/4

Ei au colaborat cu Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii pentru un parteneriat de trei ani și va produce o gamă limitată de tricouri polo, cu logo-ul fiecărei specii amenințate.

Numărul de tricouri realizate corespunde mărimii populației rămasă a animalelor aflate în prezent în sălbăticie. În total, Lacoste va produce 1.775 de cămăși pentru linia Salvați Speciile – și pentru fiecare 140 de lire sterline vândute, vânzările vor fi donate organizației în efortul de a proteja speciile pe cale de dispariție.

Printre cele 10 specii pe cale de dispariție se numără Tigerul Sumatran, dintre care 350 rămase în sălbăticie, Rhino Javan (67), Papagalul Kakapo (157) și Turtle Burmese Roofed (doar 40).

lacoste a schimbat logoul 2018

Alte specii reprezentate de cămăși sunt Condor din California (231), Cao Vit Gibbon (150), Saola (250), Iguana de la Anegada (450) și Vaquita (30). Fiecare cămașă are un logo verde mic al animalului in partea stângă, în locul crocodilului. Este pentru prima data in 85 de ani, cand Lacoste si-a schimbat logo-ul.

Un citat de pe website-ul Lacoste : „Crocodilul. Astfel, în 1927, campionul francez de tenis Rene Lacoste a fost poreclit pentru tenacitatea sa pe teren. „Astăzi, sigla Lacoste simbolizează încă voința și angajamentul pe care brandul îl investește în fiecare acțiune pe care o întreprinde.

„Luarea colecției de capsule de la concepție la lansare a fost realizată în jumătate din timpul necesar pentru un astfel de proiect și dovedește dinamismul pe care întreprinderile ca Lacoste îl poate aduce la amenințarea globală de dispariție: o provocare universală cu care mulți sunt de acord ca este cea mai mare urgență la durabilitatea mediului. ”

Colecția de toamnă / iarna 2018 a etichetei, prezentată pe podium în timpul Săptămânii de modă din Paris, a inclus și o serie de imagini ale celor mai periclitate specii din lume.

Designerul Felipe Oliveira Baptista a spus că a fost inspirat de un  proiect de dezvoltare care salvează mai mult de 50.000 de copaci.

Articole asemanatoare