Mai mereu auzim de diferite diete si trenduri in nutritie. Cu atatea pareri in jur deseori devenim confuzi cu privire la modul cel mai eficient de a slabi. Si mai ales daca acea dieta ni se potriveste si daca este sanatoasa sau nu.

Dieta keto a devenit foarte populara in ultimii ani. Aceasta dieta este o modalitate sanatoasa și eficienta de a slabi. Este putin diferita fata de alte regimuri alimentare deoarece se foloseste de fiziologia normala a organismului pentru a determina arderea grasimilor.

Cateodata este destul de dificil sa ardeti grasimea depusa in organism și de a slabi.

Insulina este un hormon secretat de către corp. Are rolul de a menține glicemia (nivelul zaharului din sange) în anumite limite. De fiecare data cand consumi ceva bogat în carbohidrați (cum ar fi paine sau ciocolata), nivelul insulinei creste. Prezenta acesteia te va determina sa arzi carbohidratii pe care tocmai i-ai consumat, impiedicandu-te sa apelezi la propriile rezerve de energie (grasimea din corp). De aceea, chiar daca faci sport faptul de a consuma dulciuri te va impiedica sa slabesti. In dieta keto, nu se consuma aproape deloc carbohidrati (glucide). In loc de aceasta, se consuma cel mai mult grasimi si o cantitate normala de proteine.

Deoarece nu se consuma carbohidrati, corpul produce o cantitate minima de insulina. Deci principala sursa de energie vor fi grasimile alimentare și grasimile din depozitele corpului, care acum sunt mult mai accesibile datorita nivelului scazut de insulina. Ceea ce se intampla de fapt in organism in timpul acestei diete este exact mecanismul de supravietuire datorita careia stramosii nostri au reusit sa treaca peste perioadele cand nu aveau ce manca.

Glucoza (provenita din carbohidrati) este principala sursa de energie pentru celula noastra. Atunci cand corpul nu primeste hrana din exterior, acesta apeleaza la rezervele pe care si le-a facut singur in perioada cand o ducea foarte bine. Adica atunci cand primea mancare din belsug.

Deci in lipsa glucozei, corpul apeleaza la arderea grasimilor pentru a produce energie. Asadar, in dieta ketogenica corpul invata sa isi foloseasca rezervele proprii de energie stocate in corp. Si pentru a fabrica energia de care ai nevoie zilnic, va arde atat grasimile din alimentatie, cat si grasimile din corp.

Articole asemanatoare