lip-balm-the-internet-is-obsessed-with-lede

In sezonul rece nu e nimic mai placut decat sa gasim balsamul de buze perfect, corect? Acel balsam care hidrateaza suficient si lasa buzele catifelate, nu e tocmai usor de gasit. Ei bine, cel mai popular balsam de pe Internet pentru vindecarea buzelor crapate este de fapt o crema din farmacie. Nu este o crema oarecare, ci o crema pentru sani… mai exact pentru sfarcuri.

O utilizatoare Reddit a decis sa isi imparta povestea, dupa ce a incercat crema  Lansinoh HPA Lanolin pentru sfarcuri folosita in perioada alaptarii. ” Am cautat un balsam de buze la inceputul acestei saptamani, buzele mele fiind crapate si foarte uscate” scrie ea . „Am incercat multe sugestii si am citit multe pareri pe Amazon, doar ca cele mai multe sugestii il avea aceasta crema Lansinoh, cunoscuta sub numele de „crema de biberon”. Nu glumesc, nu am pus pe buze ceva mai cremos si fin niciodata. Am folosit o cantitate mica de produs, iar peste o ora jumate, se simte ca si cum tocmai am pus-o”

Lansinoh HPA Lanolin

Cel mai popular balsam de buze - Lansinoh HPA Lanolin

O multime de fete si-au spus parerea despre aceasta crema: „Îmi place Lansinoh pentru buzele mele. Ciudat este că niciodată nu l-am folosit în timp ce alăptam”. Am găsit aceasta crema în urmă cu cateva luni și este cea mai buna. In timpul zilei am folosit un creion pentru contur, iar apoi am pus un strat de crema biberon. Am primit foarte multe complimente.”

O altă persoană consideră că este mai buna decât balsamurile din magazinele cosmetice!  „De când am cumpărat Lansinoh crema de biberon, este singurul lucru pe care îl folosesc pe buzele mele, am aruncat toate balsamurile vechi. Este mult mai buna decât balsamurile baton, deoarece intra in buze și hidratează în timp ce batonul doar lasa senzatia de buze lipicioase”.

Motivul pentru care toată lumea crede că Lansinoh poate inlocuii cunoscutele balsamuri este ca produsul conține o mulțime de lanolină,  grăsime luată din lâna oilor, care sunt crescute pentru lână.”Lanolina este buna pentru pielea ta deoarece este un amestec complex de lipide care sunt foarte asemănătoare cu lipidele intercelulare (derivați de colesterol și acizi grași liberi) din stratul carnos”, spune Randy Schueller, un chimist cosmetic. (Stratul carnos este stratul exterior al pielii, care oferă funcții de barieră vitala.) „Asta înseamnă că lanolina nu este doar un agent de impermeabilizare dar este de asemenea si foarte compatibil cu pielea. Este deosebit de bun pentru dedurizarea pielii datorită proprietăților sale emoliente.” Schueller avertizează că oamenii ar trebui să fie atenți înainte de a aplica crema pe buze deoarece compușii din lanolină pot provoca alergii la unele persoane.

Articole asemanatoare