Nimeni nu vrea sa manance fructe sau legume pline de pesticide. Din nefericire foarte multe legume si fructe sunt stropite cu diverse substante chimice pentru a indeparta daunatorii. De cele mai multe ori aceasta procedura lasa in urma reziduuri care ajung in corpul nostru.

Unele fructe si legume contin mai mult reziduu decat altele. Fructele si legumele cu coaja groasa nu sunt la fel de afectate de pesticide cum sunt cele cu coaja subtire.

De exemplu: Ananasul are coaja dura pe care o indepartam inainte de a-l manca. Pentru ca indepartam coaja groasa, ananasul are un continut foarte mic de reziduu.

Pe de alta parte, fructele cu coaja subtire contin mai mult reziduu. De exemplu: Capsunile, pe langa faptul ca le mancam intregi, mai au si un exterior poros.

Pentru a evita acest reziduu, putem opta pentru produsele organice.(Trebuie remarcat faptul că chiar si la produsele ecologice se folosesc pesticide, diferenta este ca acestea au fost aprobate de departamente care se ocupa cu siguranta alimentelor ca fiind organice). 

Din nefericire produsele organice sunt mai scumpe…De aceea astazi vom vorbi despre fructe si legume pe care nu merita sa le cumparati organice.

Environmental Working Group au testat 50 de legume si fructe pentru a vedea care dintre ele contin cel mai mic nivel de pesticide.

Aici sunt 15 dintre acestea, incepand cu cele mai „curate”.

1.PORUMB DULCE

2.AVOCADO

3.ANANAS

4.VARZA

5.CEAPA

6.MAZARE CONGELATA

7.PAPAYA

8.SPARANGHEL

9.MANGO

10.VINETE

11.PEPENE GALBEN

12.KIWI

13.CONOPIDA

14.PEPENE

15.GRAPEFRUIT

Acestea sunt cele 15 fructe si legume pe care nu trebuie sa le cumparati neaparat organice.

Acum va punem la dispozitie celelalte 12 fructe si legume pe care veți dori întotdeauna sa le cumparati ecologice :

 1. Căpșuni
 2. Mere
 3. Nectarine
 4. Piersici
 5. Telină
 6. Struguri
 7. Cireșe
 8. Spanac
 9. Roșii
 10. Ardei gras dulce
 11. Roșii cherry
 12. Castraveți

Articole asemanatoare