Profitați la maxim de aceste 10 sfaturi pentru o viata mai santoasa.

Calitatea vieții este la fel de importantă ca și longevitatea. Cei mai mulți oameni au probleme de echilibru. Dar oamenii sănătoși sunt capabili de a profita la maxim de fiecare zi fără mici ocolișuri mai ales acolo unde contează. Incearcă sa mimezi comportamentul lor urmând aceste 10 obiceiuri.

1.Ei fac exercitii

Deși poate pare evident, dar oamenii cu adevărat sănătoși nu trebuie să fie sportivi profesioniști. Este foarte important ca uneori sa faci exercitii usoare pentru a antrena mintea si corpul. Chiar și exercitiile timp de 20 de minute pe zi poate avea beneficii insemnate cand vorbim de sanatate. Un studiu recent publicat pe British Medical Journal demonstreaza ca activitatea fizică regulată a fost cel mai puternic corelata cu longevitatea, adăugând o medie de doi ani pe viata fiecarei persoane, fata de cineva care a avut un stil de viață normal in care faci strict lucruri obisnuite.

2. Practica in mod regulat Yoga

Chiar daca la noi Yoga nu este o practica foarte des folosita in occident oamenii incep sa recunoasca importanta acestui tip de meditatie. Daca exercitiile sau antrenamentele vi se par prea solicitante puteti face yoga. Meditatia  în special ,este cunoscuta in a avea beneficii de sănătate generale pentru majoritatea populației. Într-un studiu postat de Institutul National de Sanatate , yoga reduce durerea de spate și mai ales îmbunătățiți funcția lui, reduce frecvența cardiaca și are beneficii in scaderea tensiunii arteriale pe langa asta poate ajuta pentru a ameliorarea anxietății și a depresiei.

3.Inteleg si pretuiesc valoarea somnului

În aceeași ordine de idei ca și aspectele meditației, somnul este important în a duce o viață sănătoasă. În timp ce toată lumea are o idee diferită a ceea ce înseamnă un somn bun, obtinerea unui somn suficient de odihnitor vă ajută să fiti pregatiti pentru ziua următoare. La fel de important este și ora la care mergeți la culcare asa că încercați să aveți un program cât mai fix pentru orele de somn.

4.Relatiile sociale au prioritate

Oamenii care au o viata socială sunt mai fericiți, și nu doar pentru că prietenii fac viața mai interesantă. Numeroase studii dovedesc că o viata sociala puternica ajută la scăderea stresului, dar mai ales permite oamenilor sau prietenilor să se ocupe de situatii stresante. Suportul social este un mecanism foarte important.

5.Înteleg importanța hidratării

Cu toții știm că cea mai mare parte a corpului nostru este format din apă iar apa ajută la transportul vitaminelor și substanțelor nutritive esențiale pentru organe și elimina toxine din organism. Când oamenii sunt deshidratati, devin obosiți și pierd foarte multă energie. Din acest motiv, apa are un aspect important in sustinerea unui stil de viață sănătos. Cei mai multi experti recomandă 2 litri de apa pe zi, dar acest număr poate fluctua în funcție de numărul de alimente pe bază de apă pe care o persoană le consumă și mai ales greutatea unei persoane.

6.Pozitivitate

Concentrarea pe situații sau eșecuri negative te vor consuma si te transforma intr-o persoana pesimista. Persoanele sănătoase sunt practice dar sunt și capabile să se ridice după un eșec. Primul pas pentru a face acest lucru este menținerea unei stari de spirit pozitivă.

7.Știu să se detașeze

Persoanele sănătoase sunt adesea staruri la locul de muncă dar ei știu de asemenea, importanța detașării. Prea mult timp la calculator sau telefon nu este un obicei sănătos. Cel puțin, oameni care așteaptă o oră dupa ce s-au trezit inainte de a verifica telefonul, cu siguranță vor avea o concentrare mai eficace.

8.Nu sar peste micul dejun

Un mic dejun consistent și sănătos vă oferă energia de care aveți nevoie pentru toată ziua. Dar, tineți cont că micul dejun nu este facut mereu egal. Asigurați-vă că a începeți ziua cu o masă bogată în proteine.

9.Au un jurnal

Să știți ca acest lucru nu este doar pentru adolescenț, scrierea într-un jurnal de zi cu zi a fost dovedit ca produce atât creativitate cât și încredere. Un raport recent de la Universitatea din Victoria a demonstrat că cei care scriu regulat au un coeficient de inteligență crescut, acest lucru permite oamenilor să-și extindă vocabularul si mai ales îi fac sa gândească mai profund.

10.Trezitul devreme = viata linistita

Atunci cand te trezesti devreme poti indeplinii sarcinile mici care sa nu uitam ca uneori sunt la fel de importante ca si sarcinile mari. Ceva la fel de simplu ca atunci cand îți faci patul în fiecare dimineață, vă aduce un sentiment de implinire, iar acel sentiment va rămâne cu tine pe tot parcursul zilei.

Articole recomandate

Cat de sanatoasa este branza? Brânza este bogată în nutrienți și mai ales este foarte gustoasă - dar este mai bine să o consumați în porții mici."Brânzeturile conțin substanțe nutr...
11 lucruri pe care trebuie sa le stii despre divor... In ziua de astazi cele mai multe casnicii ajung la divort din motive banale... Va punem la dispozitie 11 lucruri pe care poate nu le stiai. In SU...
6 Modele de cizme in trend pentru sezonul toamna-i... La inceputul sezonului de toamna exista intotdeauna o piesa pe care dorim sa o achizitionam prima : cizme, o pereche de piele sau imitatie este perfec...
8 Moduri de a face tinutele sa arate mai scump Sigur, ar fi minunat dacă fiecare piesă din dulapurile noastre ar fi făcute din mătase, cașmir sau de designeri renumiti. Trăim în lumea reală in care...
15 dintre cele mai frumoase inele de logodna Stim ca s-ar putea sa fie o surpriza pentru unele femei, dar nu fiecare mireasa are nevoie de un inel cu diamant clasic. Cele mai multe dintre femei o...
Review: Cel mai popular sutien din aceasta vara Sutienul lipicios. Acest model a facut furori pe retele de socializare dar si in lumea vedetelor de peste ocean. Creditul pentru lansarea sutienulu...