De obicei verificam data de expirare la produsele alimentare sau cosmetice. Oare celelalte produse din casa noastra au termen de expirare?

Din nefericire da! Majoritatea lucrurilor pe care le cumparam in ziua de astazi au termen de expirare. Speram ca acest articol sa va faca sa acordati mai multa atentie la data de expirare a produselor casnice.

1.Perna

perna data de expirare

Orice perna expira in aproximativ 2-3 ani iar dupa aceasta perioada incepe sa isi piarda forma si mai ales sa se umple de praf mult mai usor.

2.Papuci de camera

papuci de camera data de expirare

Papucii de camera sunt mediul perfect unde se poate extinde ciuperca. Pentru a evita astfel de incidente incercati sa ii spalati cat mai des.

3.Buretelul de bucatarie

buretel data de expirare

Buretelul de bucatarie este mediul perfect pentru ciuperci si mucegai. Pentru a evita astfel de situatii spalati buretele in apa fiarta pentru a scapa de orice urma de bacterie.

4.Prosopul

data de expirare prosop

Un prosop umed poate fi mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Dupa aproximativ 3 ani schimbati prosoapele pentru a evita diferite infectii micotice.

5.Periuta de dinti

periuta de dinti expirare

Periuta de dinti trebuie schimbata odata la 3 luni iar in cazul in care ati fost raciti este recomandat sa o schimbati dupa ce ati tratat raceala. Asa evitati sa va imbolnaviti dinnou.

6.Dezinfectantul

data de expirare dezinfectant

Dupa aproximativ 3 luni produsele cu efect dezinfectant isi pierd din eficacitate.

7.Spray de tantari

expirare spray de tantari

Dupa aproximativ 2 ani spray-ul nu mai are nici un efect asupra tantarilor. Daca aveti spray-ul de mult timp mai bine il aruncati decat sa il folositi.

8.Parfumul

data de expirare parfum

Apa de parfum si apa de toaleta sunt foarte eficace in primii 2 ani de la prima folosire. Daca nu sunt deschise pot tine chiar si 4 ani. Puteti folosii parfumul chiar si dupa aceasta perioada dar probabil ca mirosul nu dureaza atat de mult ca si in primii 2 ani de la prima utilizare.

Articole asemanatoare